Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
Enchanted, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,9 (× 31 гласа)

Информация

Сканиране
Интернет
Корекция и форматиране
Regi (2020)

Издание:

Автор: Лусинда Едмъндс

Заглавие: Бавен танц

Преводач: Мая Керезова

Година на превод: 1998

Издание: първо

Издател: Издателска къща „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 1998

Тип: роман

Националност: английска

Редактор: Пламен Тотев

Коректор: Данислава Калъчева

ISBN: 954-459-516-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/11075

История

  1. — Добавяне

22.

Една сутрин в средата на април Кейт се събуди и осъзна, че връзката й с Хасан беше продължила почти десет месеца. И че бяха минали двайсет и четири часа, откакто за последен път се сети за Джулиън.

— Сигурно започвам да се излекувам — изкикоти се тя и скочи от леглото.

Първите няколко седмици след завръщането на Джулиън миналия септември бяха ужасни. След около два месеца Кейт беше осъзнала, че тяхната връзка наистина беше приключила, и от това много я беше заболяло. Клюкарските колонки във вестниците съобщаваха, че Джулиън и Верена отново бяха заедно. Кейт беше избягвала да ходи на партита с приятелки от училището, за да не би случайно и Джулиън да се появи там. Беше прекарала повечето време с Хасан. През уикендите обикновено ходеха в Нюмаркет да гледат новата кобилка. Хасан беше настоял да я нарекат Катерина Велика в чест на Кейт. Катерина беше участвала в първото си състезание през април и беше спечелила на гордата си господарка хиляда лири.

Кейт наистина не знаеше какво изпитва към Хасан. Но това, което знаеше със сигурност, беше, че ако той не беше до нея, тя едва ли щеше да преживее изминалите няколко месеца.

Миналата седмица Хасан я беше попитал дали би желала да го придружи до вилата на родителите му в Антиб, където да прекарат един от летните месеци. Каза й, че семейството му изгаряло от нетърпение да се запознае с нея. Освен това й предложи да се усамотят за две седмици след Антиб. Тя се беше съгласила и бяха избрали един прекрасен хотел на Сейшелските острови. Но дотогава ги чакаха два дяволски трудни месеца. За да се дипломира, Кейт трябваше да се яви на три матуритетни изпита, а досега беше учила твърде малко. Хасан беше в последния семестър на университета. Но пък после ги очакваха шест седмици слънце, море и забавления.

Четири седмици по-късно, в средата на май, Кейт погледна в един вестник и видя Джулиън да я гледа от него. Прочете написаното под снимката.

Носи се слух, че е настъпил срив в отношенията между мис Верена Сърси-Уелс и виконт Форбс. Мис Сърси-Уелс е видяна напоследък в известен нощен клуб с лорд Андрю Грей. Нашите източници потвърждават, че те са повече от добри приятели. Приближени на мис Сърси-Уелс съобщиха, че връзката й с виконт Форбс е приключила.

Кейт погледна снимката и вдигна рамене. Любовният живот на Джулиън Форбс нямаше повече нищо общо с нея.

Две седмици по-късно, тъкмо когато излизаше, за да се срещне с Хасан за вечеря, телефонът иззвъня.

— Ало?

— Кейт? Обажда се Джулиън. Искам да те видя.