Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
In the Company of Liars, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
4 (× 1 глас)

Информация

Сканиране
Еми (2022 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
nedtod (2022 г.)

Издание:

Автор: Дейвид Елис

Заглавие: Сред лъжци

Преводач: Виолета Ненова

Година на превод: 2007

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо (не е указано)

Издател: Издателска къща „ИнфоДАР“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2007

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска (не е указано)

Редактор: Станислава Първанова

Коректор: Ангелина Вълчева

ISBN: 978-954-761-257-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/17781

История

  1. — Добавяне

Благодарности

Да се напише роман в обратен хронологичен ред не беше лесно. Изискваше помощта на търпеливи, щедри приятели, на които дължа големи благодарности.

На Карол Барън за това, че подкрепи този амбициозен проект. На Дейвид Хайфил, моят редактор, за това, че рискува с уникален сюжет и че ме направлява. На Мерилин Даксуърт, Майкъл Барсън и Меган Миленки, най-добрите публицисти, които се заеха със задачата да направят така, че романът да изглежда добре (нелека задача). На Кристин Зика за усилената работа и ентусиазъм. Вие, хора, сте най-добрите!

На Джеф Герек, моят литературен агент, за това, че ми помогна да запазя разсъдъка си, докато пишех черновата на романа.

На Ранди Каплан, чието име скоро ще стане известно в книжния свят, за внимателния и изчерпателен преглед на няколкото варианта на книгата. На Кони Стенс, учителката по драма на жена ми в Монтевидео, Минесота за идеите й. На Тод Стоун, надарен писател, за съвета му как се прави засада на терористичен конвой.

На д-р Роналд Райт, съдебен медик във Флорида, за това, че многократно отделяше от времето си, за да отговаря на техническите ми въпроси. На Адам Тюлие за критиката му на една по-стара, доста различна версия на романа. На Пол Джонсън за превода му на арабски и за чувството му за хумор. На Дрю Пауърс за помощта при сюжета и изграждането на героите. Ако Дрю ги одобри, няма как другите да не ги приемат.

Сега една излишна благодарност на Джим Джан, страхотен приятел с невероятен усет към детайла, героите и атмосферата в книгата. На Дан Колинс за това, че погледна сюжета и отговори на многото ми въпроси относно прилагането на федералните закони.

Благодаря на всички от моята кантора за подкрепата и ентусиазма: Дейвид Уилямс, Дъг Бакс, Кери Залцман, Йънг Ким, Крис Ковата, Мишел Пауърс, Адам Тюлие и Грант Тюлие.

На съпругата ми Сюзън за това, че прекара безброй часове да слуша един натрапчив писател да дърдори за сюжет, герои и дребни детайли, когато всъщност той би трябвало да й казва колко много и колко силно я обича.

Край