Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Вътрешен кръг (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Inner Circle, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,3 (× 3 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2022)
Разпознаване, корекция и форматиране
VeGan (2022)

Издание:

Автор: Брад Мелцър

Заглавие: Вътрешен кръг

Преводач: Гриша Атанасов

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Сиела Норма АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: Алианс Принт

Отговорен редактор: Наталия Петрова; Мирослав Александров

Редактор: Ганка Петкова

Художник: Дамян Дамянов

Коректор: Грета Петрова

ISBN: 978-954-28-1546-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/16845

История

  1. — Добавяне

На Тео, сина, който влезе в живота ми,

когато най-много имах нужда от него.

Благодарности

Знам кои влизат в моя вътрешен кръг. Много от тях са изброени по-долу, включително и ти, скъпи читателю, който ми даваш подкрепата, позволяваща ми все още да върша това. Така че благодаря на следните: моята първа любов и първа дама Кори, която ме подтиква, предизвиква, противопоставя ми се, но, най-важното, вярва в мен. Още от прогимназията. Джонъс, Лила и Тео са най-големите ми и най-красиви съкровища и ме изненадват всеки божи ден. Няма по-голяма любов от любовта, която изпитвам към тях. Джил Нирийм, светецът покровител на агентите, който си остава мой непоколебим шампион и скъп приятел; Хоуп Денекамп, Керълайн Цимерман, Айк Уилямс и всички наши приятели в агенция Нирийм & Уилямс.

Това е книга за историята, приятелството и могъщата сила, която се ражда, когато съчетаете двете. Но тя е също и за това, което правим за своите семейства, така че нека да благодаря на моето, като се започне с баща ми, който ме научи как да се боря, особено когато става дума за тези, които обичам най-много, и сестра ми Бари, която продължава да ме учи дори повече на същото. Също и на Уил, Боби, Ейми, Адам и Джилда, за всичко, което едно семейство може да бъде.

Има една тайна: като писател можете да бъдете само толкова добър, колкото са добри читателите, с които споделите първите си чернови. Затова нека започнем с читателя, без когото не бих могъл да направя това: Ноа Кътлър. Ноа научава първи за всяка написана от мен страница. Той е безмилостен, проницателен и никога не откъсва очи от ръкописа. На него разчитам, за да се уверя, че съм интелектуално честен и също така, че не съм обикновен човечец на средна възраст, какъвто тялото ми толкова иска да бъда. Итън Клайн е прочел и подобрил всяка ранна чернова, откакто започнах да пиша, а Дейл Флам, Мат Кътлър, Крис Уейс и Джъд Уиник са ме спасявали по повече начини, отколкото някога ще научат.

В роман, така вглъбен в историята на нашата нация, дължа на тези хора огромни благодарности за споделянето на тази история: първо, на президента Джордж У. Буш, вдъхновил толкова много от него при скъпоценния ни разговор, който никога няма да забравя. И докато сме на темата, позволете ми да благодаря на самия Джордж Вашингтон за това, че е такъв луд гений (ще видите вътре какво имам предвид). В Националния архив, който всеки трябва да посети, Сюзън Купър, Мат Фулгъм, Мириам Клейман и Тревър Плант ми бяха съветници и водачи. Те отговориха на всеки откачен въпрос, с който ги замерях, и най-добрата част в този процес беше нашето споделено приятелство. Специални благодарности на Пол Брачфелд и неговия невероятен екип, включително Кели Малталяти, Рос Уейланд и Мичъл Йоскелсън, на които се възхищавам толкова много; на Лиса Монако, Бен Пауъл, Браян Уайт и на всичките ми приятели от програмата „Червена клетка“ на Министерството на националната сигурност, защото помогнаха да развия тази идея още по-задълбочено; на лекарката на Белия дом, Кони Мариано и моите приятели от Сикрет Сървис, върнали ме в любимата ми бяла сграда; на Деби Баптист, осигурила ми обиколка из подземните пещери за съхранение; на Стив Барън, който сподели подробности за „Света Елизабет“; на моите довереници Дийн Албан, Артуро де Ойос, Брент Морис, Том Савини и Марк Табърт за тяхната огромна историческа осведоменост; на останалата част от собствения ми вътрешен кръг, които притеснявам за всяка книга: Джо Айн Гланцър, Марк Димюнейшън, д-р Бенджамин Лий, д-р Дейвид Сандбърг, д-р Роналд К. Райт, Една Фарли, Мери Грунбек, Брад Деноувър и Ким от Ел Ей. Повечето проучвания в архивите са дело на Джулиет Арей, Джуди Барнс, Грег Брадшър, Синтия Фокс, Бренда Кепли, Джон Ластър, Сю Макдона, Кони Потър, Гари Стърн, Ерик Ван Сландър, Майк Уесче, Дейв Уолъс, Морган Дзинсмастър, и в памет на Джон Тейлър; благодарности на Ей Джей Джейкъбс и Майкъл Шек за техните странности. Книгите George Washington. Spymaster от Томас Б. Алън и Washingtons Spies от Александър Роуз са от жизненоважно значение за този процес. Накрая Роберта Стивънс, Ан Туоми, Кевин Уолкънфелд, Алисън Коулман, Пат Финати, Филис Джоунс, Линда Пърлстейн, Джесън Шери и страхотните хора от Маунт Върнън вложиха познанията си в толкова много различни детайли; Ананда Бреслоф, Ким Екълс, Стив Фърпосън и Панси Нарендорф дадоха всичко от себе си, а онези приятели от Фейсбук и Туитър допринесоха с дори още по-ценни черти на характерите: Стивън Бейтс, Бет Брайънс, Дениз Дънкан, Скот Фог, Ейбрахам Медина, Хектор Мирен, Матю Мизнър, Лиса Шиърман и Джейсън Спенсър; Роб Уейсбах за първоначалната вяра, и разбира се, моето семейство и приятели, чиито имена, както обикновено, обитават тези страници.

Искам също така да благодаря на всички в Гранд Сентръл пъблишинг: Дейвид Йънг, Ейми Баталия, Дженифър Романело, Ивън Бурстийн, Крис Барба, Марта Отис, Карън Торес, на най-красивите и най-трудолюбиви служители по продажбите в шоубизнеса Харви-Джейн Коуъл, Мари Окуда, Томас Уотли, както и на всички приятели там, вложили толкова много време и енергия в строителството на това, което непрестанно градим. Казвал съм го и преди и нищо не се е променило: те са истинската причина тази книга да е във вашите ръце. Специална благодарност към Мич Хофман, който никога не спира да редактира и е истинска част от семейството. И накрая позволете ми да благодаря на Джейми Рааб. През последните две години ние споделихме огромни загуби и заедно видяхме нашия живот да се променя. През това време осъзнах, че тя не само ме редактира. Тя ми дава от своята сила. Затова съм й задължен завинаги. Благодаря ти, Джейми, че ме върна у дома, и най-важното, за твоята вяра.