Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Бриджет Джоунс (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Mad About The Boy, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 10 гласа)

Информация

Корекция и форматиране
maskara (2019)

Издание:

Автор: Хелън Филдинг

Заглавие: Бриджет Джоунс: Луда по онова момче

Преводач: Надя Баева

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Колибри“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман

Националност: британска

Печатница: „Симолини“

Редактор: Жечка Георгиева

Технически редактор: Симеон Айтов

Художник: Стефан Касъров

Коректор: Здравка Букова

ISBN: 978-619-150-337-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/7891

История

  1. — Добавяне

Да преспя ли с него, или не?

Сряда, 30 януари 2013 г.

„За“ да преспя с Рокстър — 12; „против“ да преспя с Рокстър — 3; процентно съотношение на времето, прекарано в колебания дали да спя с Рокстър, или не, в подготовката за евентуално преспиване с Рокстър и в мисли какво би било да спя с Рокстър, спрямо реалното време, което вероятно би отнело преспиването с Рокстър — 585%.

21:30 ч. Обадих се на Том.

— РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРЕСПИШ С НЕГО — отсече Том. — Наложително е да се простиш със състоянието си на Преродена девица или това ще се превръща във все по-голяма пречка. Талита казва, че е свестен тип. А освен всичко друго това си е чиста проба опортюнистично престъпление. Колко често имаш къщата само за себе си?

Обадих се за потвърждение и от Талита.

— Какво ти казах по въпроса да не спиш с някого твърде скоро?

— Каза „не, преди да се почувстваш готова“, а не „твърде скоро“ — уточних, а после повторих довода на Том, като добавих от себе си, с цел да затвърдя позицията си: — Пишем си от седмици. Също като във времената на Джейн Остин е, когато са си писали писма с месеци и после са се женели, общо взето, почти веднага.

— Бриджет, да преспиш с двайсет и девет годишен мъж, срещнат в Туитър, на втората ви среща никак не напомня на нравите от дните на Джейн Остин.

— Но именно ти обяви „Тя трябва да прави секс“.

— Добре знам, че е така. И Рокстър ми се вижда надеждно момче. Просто следвай инстинкта си, миличка. Но се пази, обаждай ни се и настоявай за презерватив.

— Презерватив! Няма да спя с него! Как да реша проблема с голотата си?

— Ще си купиш камизола, миличка.

— Камизола? Звучи ми като термин от зоологията.

— Върви в „Ла Перла“. Не, не отивай в „Ла Перла“, там цените могат да разплачат човек. Иди в „Интимисими“ или в „Ла Сенца“ и си купи няколко секси черни копринени камизоли. Струва ми се, че когато си пазарувала бельо за последно, са им викали „комбинезони“. Или може би една в черно и една в бяло. Така ще показваш краката, ръцете и деколтето си, които винаги сдават багажа последни, но ще запазиш централната зона — която може би е добре да удържим… прикрита. Разбра ли?

 

 

Четвъртък, 31 януари 2013 г.

10 ч. Влязох в пощата си.

Подател: Брайън Кацънбърг

Тема: Сценарий.

10:01 ч. Да! Сценарият ми е приет!

10:02 ч. О.

Подател: Брайън Кацънбърг

Тема: Сценарий.

Имаме няколко отговора във връзка със сценария. Засега се въздържат. Темата е грабваща, но търсят нещо по-близко до романтична комедия. Ще продължа да опитвам.

10:05 ч. Изпратих в отговор неискрено ведър имейл, гласящ:

Благодаря, Брайън. Стискам палци.

Но сега съм смазана от отчаяние. Аз съм калпав автор на сценарии. Ще отида на пазар за бельо.

Обед. Току-що се върнах, сдобила се с нужното ми, макар че не възнамерявам да спя с Рокстър. Очевидно.

14 ч. Върнах се от обезкосмяване на краката и зоната около бикините. Въпреки че няма да спя с него. Очевидно.

В салона за красота Шардоне заяви, че трябвало да си направя бразилска епилация, защото младите мъже в днешно време очаквали точно това, и предложи да си приложа курс лазерни процедури.

— Но — поколебах се… — ами ако бразилската епилация излезе от мода и стане актуално да разполагаш с пълноценна гигантска туфа там долу също като французите?

При тези мои колебания Шардоне ми разкри, че тя си била направила пълна лазерна епилация и била също като малко момиченце. Но и тя самата призна, че сега се тревожела какво ще стане, ако започне да спи с някой, който не харесва пълна бразилска. И ми довери, че в главата й се въртяла идеята да нанесе от онзи препарат, който кара косата на плешивите да поникне наново.

15:15 ч. В пълна агония съм. Избрах леко модифициран вариант на бразилска епилация, известен като „ирокез“, при който се оставя само една ивица. След преживяното не е възможно някога отново да правя секс, което е идеално, защото и бездруго няма да спя с него. Очевидно.

 

 

Петък, 1 февруари 2013 г.

9:30 ч. След като оставих децата в училище, плахо пристъпих в „Буутс“, за да купя презервативи, тъй като няма как да свърша това, повела за ръце отрочетата си. (Макар че, от друга страна, присъствието на деца по-скоро би могло да бъде сметнато като белег за отговорно поведение към пренаселения свят, отколкото като доказателство, че съм разтурена жена.)

Стоях на опашката, когато почувствах, че някой зяпа кошницата ми. Вдигнах поглед и забелязах господин Уолъкър да се реди на съседната каса, сега вперил поглед напред, макар по лекото потрепване на ъгълчето на устата му да беше очевидно, че преди това е зърнал презервативите.

Реших да се измъкна с непукизъм и също така втренчена право напред, подхвърлих:

— Ужасно време за ръгби, нали?

— О, не знам, понякога в калта удоволствието е по-пълно — отговори той и взе торбичката си „Буутс“ с леко насмешливо изсумтяване. — Приятен уикенд.

Хм. Проклетият господин Уолъкър. Какво изобщо прави в аптеката в девет и половина сутринта? Не е ли редно да е в училище и да подготвя някое от своите военни занятия? Сигурно той също е купувал презервативи. Презервативи в различни цветове.

На път за дома започнах да се притеснявам как ще оставя децата при Даниъл и му позвъних.

— Джоунс, Джоунс, Джоунс, Джоунс, Джоунс. Какви ти се въртят в главата? Малките съкровища ще бъдат щателно обгрижени, почти до степен на крайност. Ще ги заведа — заяви с апломб — на кино.

— На кой филм? — попитах тревожно.

— „Враг номер едно“.

— КАКВО?

— Човешките същества с чувство за хумор наричат това шега, Джоунс. Имам билети за „Разбивачът Ралф“. Или по-точно, след малко ще разполагам с билети за „Разбивачът Ралф“, след като ти беше така добра да ми напомниш за предстоящото прекрасно преживяване. После ще ги заведа в някое чудесно заведение за хранене като например някой от ресторантите на „Макдоналдс“, а за финал ще им почета някоя класика за деца, докато не заспят сладко-сладко. В случай че си изпратила четка за коса, ще я използвам да ги посръчкам, ако не се държат примерно. Та, както и да е, с кого се чукаш?

В този момент телефонът ми бипна: Рокстър.

Гледа ли ти се филм довечера? Какво ще кажеш за „Клетниците“?

ФИЛМ?? Изпаднах в паника. Не е ли НАЯСНО той, че върша всички тези изключително сложни маневри, за да спим заедно? Бельо, епилация, презервативи, уговорки с Даниъл и стягане на багаж?

Напомних сама на себе си правилата за свалки, поех няколко глътки въздух за успокоение и написах в отговор: Звучи чудесно. Романтична комедия ли е?

Да не би да го бъркаш с прочутата англо-френска еротика за разгонените еколози?

И размяната на съобщения продължи, като тонът ставаше все по-нецензурен.

17 ч. Гигантски приготовления, изразяващи се в стягане на багаж за преспиването у Даниъл, в това число Плюнка, различни видове зайчета, Хорсио, Марио, Пухчо Първи, Втори и Трети, скокльовците Силваниън, пижами, четки за зъби и паста, пастели и книжки за оцветяване/с пъзели, пълна кутия дивидита за в случай че на Даниъл му се свършат идеите с неща за правене, подходящи четива, за да бъде избягната приказка за приспиване от мъжко списание като „Пентхаус Форум“, списък с телефонни номера за спешни случаи, пълен комплект за първа помощ с указания към него и така важната четка за коса.

Даниъл се появи в мерцедес със свален гюрук. Едва се сдържах да не го помоля да го вдигне. Не е ли твърде опасно да разкарва деца из града със свален гюрук? Ами ако от някой камион право върху тях се стовари гигантска дъска? Или ако минат под магистрален мост и някой изпусне отгоре им блокче бетон?

— Да вдигнем ли гюрука? — предложи Даниъл на Били, прочел страховете по лицето ми, а Били запротестира:

— Неееее!

— Само… ще преместя тези… — рече невъзмутимо Даниъл и взе няколко списания от предната седалка, върху най-горното, от които се мъдреше странното заглавие „АВТОМИВКА С ЛАТИНО ЛЕСБИЙКИ!“.

— Все някога трябва да се образова — отбеляза бодро, качи се в колата и намести Били на предната седалка. — Добре, аз ще натисна спирачката, а ти поеми тези бутони.

Децата — напълно забравили за притеснената си и дразнеща майка — се разпищяха от вълнение, когато гюрукът започна да се вдига. Докато изведнъж Мейбъл не придоби смутено изражение и не заяви:

— Чичо Даниъл, забрави да ни плениш вътре.

Веднъж щом успях да убедя Даниъл да премести Били на задната седалка и след като коланите им бяха прилежно закопчани, аз взех да махам за довиждане, докато тримата се отдалечаваха, без да хвърлят и един поглед назад.

И ето че къщата беше празна. Разчистих всички плюшени играчки, пластмасови динозаври и позорните книги за самопомощ от спалнята си, а после се захванах да залича следите от детско присъствие в дневната, но в крайна сметка се предадох, тъй като задачата беше твърде гигантска, а освен това и бездруго не се канех да спя с него. После си напълних гореща вана, сипах вътре ароматни соли и си пуснах музика, като си напомних, че най-важното беше а) да съм спокойна и в същото време на секси вълна (което не представляваше проблем) и б) да се появя на точното място в точното време.