От автора на сензационните бестселъри „Наследството на тамплиерите“, „Александрийската връзка“, „Венецианското предателство“ и „Наследството на Карл Велики“

 

 

Последните дни на Наполеон Бонапарт са забулени в тайна. Англичаните, които го държат в плен, отчаяно се стремят да разберат къде са скрити несметните богатства, натрупани при безбройните му походи. Императорът така и не казва нищо, в завещанието му също не се споменава нито дума. Къде е скрито съкровището?

Котън Малоун се събужда посред нощ в дома си в Копенхаген от появата на агент от Сикрет Сървис. Най-близкият приятел на Малоун, Хенрик Торвалдсен, е в сериозна опасност, а убийците вече са на вратата му. Торвалдсен е по следите на мистериозния Парижки клуб — международна групировка мултимилионери, които се стремят да установят контрол върху световната икономика. При поредната незаконна операция един от нейните ръководители е убил сина на Торвалдсен и сега датчанинът няма да се спре пред нищо, докато не си отмъсти. Въвлечен против волята си в една зловеща конспирация, Котън Малоун трябва да избира между приятеля си и интересите на страната си, между миналото и бъдещето. Но на каква цена?

„Парижка вендета“ носи всички отличителни черти на Стив Бери: размах, широта, усещане за история. Плюс невероятен, спиращ дъха съспенс.

Обичам го този човек!

Лий Чайлд

Стив Бери винаги намира страхотни начини да свърже минало и настояще в чудесните си трилъри. А „Парижка вендета“ е най-добрият от тях.

Харлан Коубън

Съдържание

Парижка вендета 4,9

The Paris Vendetta,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Стив Бери

Заглавие: Парижка вендета

Преводач: Веселин Лаптев

Година на превод: 2010

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Обсидиан

Град на издателя: София

Година на издаване: 2010

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Абагар“ АД — В. Търново

Редактор: Матуша Бенатова

Технически редактор: Людмил Томов

Коректор: Петя Калевска

ISBN: 978-954-769-226-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2016

История

  1. — Добавяне

Библиоман