Първият закон е да защитиш себе си и хората, които обичаш.

 

 

Джон Лескроарт — автор на бестселъра на Ню Йорк Таймс „Клетвата“ и „майстор“ на модерния трилър (Пийпъл) — се завръща с един запленяващ роман, който поставя адвоката-защитник Дизмъс Харди и лейтенант Ейб Глицки извън закона и ги принуждава да се борят за живота си.

 

 

След възстановяването си от почти смъртоносна огнестрелна рана, Глицки не се занимава с разследвания на убийства, докато най-добрия приятел на баща му е застрелян в заложна къща в центъра. Главният заподозрян от полицията е Джон Холидей — собственик на пропаднал местен бар и приятел и клиент на Дизмъс Харди. С помощта на Глицки, Харди намира много причини да се усъмни във вината на Холидей. Но случаят достига до враждебни уши и за да избегне ареста, Холидей се превръща в беглец. Полицията вярва в три неща: че Харди е лъжец, който защитава Холидей; че Холидей е хладнокръвен убиец и че Глицки е лошо ченге, което престъпва закона.

Докато напрежението расте, Харди, Глицки и дори семействата им са директно заплашени. Полицията не ги пази. Съдебната система не ги защитава. Без никаква власт и все по-изолирани, Харди и Глицки се изправят пред най-тъмния момент в живота си. Защото когато законът ги изостави, те трябва да се обърнат към друг, по-примитивен закон, за да оцелеят.

 

 

Брилянтно и силно емоционално напрегнато пътуване из улиците на Сан Франциско, „Първият закон“ е най-наелектризиращия и оригинален роман на Джон Лескроарт до момента.

Съдържание

Първият закон 4,5

The First Law,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Джон Лескроарт. Първият закон

ИК „Весела Люцканова“, София, 2004

Американска. Първо издание

Редактор: Юлиана Манова

Художник: Валентин Киров

ISBN: 954–311–018–2

История

  1. — Добавяне

Библиоман