„Звездите бързат, времето тече,

часовникът дванайсет ще удари,

ще дойде дяволът — и ад ме чака.“

Тези загадъчни стихове от пиесата на Кристофър Марлоу „Доктор Фауст“ може би крият ключа за шокираща вековна истина в сензационния нов роман на международно известния писател Глен Купър.

Блестящата млада археоложка Елизабета Челестино открива в древните катакомби на Рим уникално подредени астрологични символи. Тя е сигурна, че има доказателства за непозната предхристиянска секта, и е съкрушена, когато Ватиканът отказва да подкрепи проекта й за разкопки.

След десет години срутване поврежда подземието и е направено смайващо откритие. Елизабета, вече монахиня августинка, е сменила археологията с покоя на молитвите и работата на учителка, но неочаквано се оказва в луда надпревара да разгадае тайната на катакомбите и да предотврати апокалиптично събитие, което застрашава бъдещето на човешкия род.

 

„Със скоковете си от съвременна Европа в Рим от първи век и в Англия в епохата на Елизабет, «Ще дойде дяволът» е въодушевяващ разказ за битката между доброто и злото, която се води в сенките през векове и континенти. Докато Купър надгражда интригата слой след слой, става ясно, че това не е обикновен криминален трилър, а такъв, който задава големи въпроси…“

Сънди Телеграф

Съдържание

Ще дойде дяволът 4,7

The Devil Will Come,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание

Глен Купър. Ще дойде дяволът

Американска. Първо издание

ИК „Бард“, София, 2013

ISBN: 978-954-655-363-8

История

  1. — Добавяне

Библиоман