Трима мъже са открити мъртви в заключен офис в Хонолулу. Няма следи от борба, ако не се броят изключително тънките разрези по телата им. Единствената улика е мъничък робот с ножове, почти невидим за човешко око.

Седем специализанти биолози от Кеймбридж, Масачузетс, са привлечени от новооснована компания, занимаваща се с биотехнологии. „Наниджен Майкротекнолъджис“ ги изпраща в своята загадъчна лаборатория на Хаваите, като им обещава достъп до средства, които ще открият нови хоризонти пред науката. Но щом се озовават в джунглите на Оаху, младите учени попадаш във враждебна среда, в която изненадите и опасностите дебнат на всяка крачка. Въоръжени единствено с познанията си за природата, те се превръщат в жертва на невероятно мощна и необуздана технология. За да оцелеят, трябва да овладеят оръжията на самата природа.

„Микро“ изправя природа срещу технологии в типичния за Крайтън стил. Довършен от автора на научнопопулярна литература Ричард Престън, този рушащ границите трилър смесва научните факти със завладяваща художествена измислица, за да създаде поредния вълнуващ технологичен шедьовър.

Вселена, която е твърде малка, за да се види, но е твърде опасна, за да се подмине…

Съдържание

Микро 4,7

Micro,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip

За авторите

Майкъл Крайтън е автор на множество книги, преведени на трийсет и два езика и продадени в над 200 милиона копия; тринайсет от тях са филмирани. Сред по-известните му произведения са „Следващият“, „Състояние на страх“, „Жертвата“, „Джурасик Парк“ и „Щамът Андромеда“. Известен също като кинодеец и създател на „Спешно отделение“, той остава единственият творец, оглавил едновременно класациите за най-добра книга, филм и телевизионно предаване. Преди да напусне този свят през 2008 г., Крайтън бил доста напреднал в работата по написването на „Микро“; Ричард Престън беше избран да довърши романа. www.mchaelcrchton.com

Ричард Престън е световноизвестен автор на осем книги, сред които „Горещата зона“ и „Дивите дървета“. Много от произведенията му са издадени в „Нюйоркър“. Спечелил е множество награди, сред които наградите на Института по физика на САЩ и на „Нешънъл Мегъзин“, и е единственият без медицинско образование, получавал наградата на Центровете за контрол на болестите. Живее със съпругата си и трите си деца недалеч от Принстън, Ню Джърси.


Информация

Издание:

Майкъл Крайтън, Ричард Престън. Микро

Американска. Първо издание

Редактор: Боряна Даракчиева

Художествено оформление на корица: „Megachrom“

Компютърна обработка: ИК „БАРД“ ООД, Десислава Петкова

ИК „Бард“, София, 2012

ISBN: 978–954–655–287–7

История

  1. — Добавяне

Библиоман