Полетът към звездите е бил мечта на човечеството от древни времена. За тях мечтае още като малко момиче и Ани, дъщерята на известния инженер-конструктор Скрибин. Нейното съкровено желание се осъществява по странен начин: баща и дъщеря са отвлечени от агенти на империализма, които се борят с най-долни средства, за да постигнат надмощие в звездния мир. Те искат да привлекат на своя страна големия учен от социалистическия лагер, като му обещават пари и власт.

Напразно. Той е непреклонен.

Една ракета полита към Луната… По пътя се случва фантастичната история — срещата на земни хора със същества от неизвестната планета Мион…

Някъде в галактиката има планета, на която живеят хора; в областта на техниката те са отишли хиляди години по-напред от земните жители. У тях има морална възвишеност — те не познават насилието, злобата, долните човешки страсти са им отдавна чужди.

С интересно разгърната фабула, живо изградените образи и сполучливото съчетание на фантастика и реалност романът „Гости от Мион“ е оптимистичен художествен разказ за светлите перспективи на бъдещето развитие на човечеството.

Съдържание

Гости от Мион 4,3

fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Петър Стъпов

Заглавие: Гости от Мион

Издание: първо (не е указано)

Издател: Народна култура

Град на издателя: София

Година на издаване: 1965

Тип: роман

Националност: българска (не е указано)

Печатница: Държ. полиграфически комбинат Димитър Благоев

Редактор: Лиляна Илиева

Художествен редактор: Васил Йончев

Технически редактор: Александър Димитров

Художник: Иван Кьосев

Коректор: Йорданка Киркова; Малина Иванова

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/14306

История

  1. — Добавяне

Библиоман