За почитателите на Джеймс Ролинс и Дан Браун.

Изкусно написан и заплетен роман, спиращ дъха от началото до края. Доминик Мезон демонстрира неоспоримо майсторство. Не пропускайте този пир, има по нещо за всекиго!

Garoupe

Корумпиран търговец на оръжие организира поредната пищна вакханалия в имението си. Мъжете — подкупни политици и покварени бизнесмени, носят маски на хищници, а жените са плячката. Преди обаче да може да произнесе приветственото си слово, домакинът започва да се дави в кръв. Непозната отрова е накарала органите му да експлодират.

Няколко дни по-рано загиналият получава заплашително писмо, подписано с причудливото прозвище Жудекс. Когато още един магнат изпитва жестокостта на безмилостния убиец, целият изроден държавен и полицейски апарат изпада в паника. Майор Роси осъзнава, че в случай на провал точно той ще бъде най-удобната изкупителна жертва. За да спаси кожата си, Роси трябва да разчисти пътя на палача към най-високите нива в държавата, разядени от порока на властта.

Кой е отмъстителят, надянал птичата маска и черното наметало на знаменития герой от френските фейлетони, вдъхновил образа на съвременните супергерои? Каква е връзката му със световните хакерски групировки и анархистки движения? На чия страна са тримата братя бразилци, сеещи смърт навред в стремежа да си присвоят тайнствени погребални реликви?

Пъстро сборище от герои, изкусителен коктейл от екшън и драма, задъхано темпо и блестящ стил.

Zone Livre

 

Доминик Мезон (1971 г.) е френски писател, редактор и преводач на комикси. Първият му роман „Психопомпата“ излиза през 2011 г. и е награден с престижното жанрово отличие за дебютиращи автори „Гран При VSD“. Преди да се ориентира професионално към литературата, работи като музикант и продуцент.

Съдържание

Пирът на зверовете 4

Le Festin des fauves,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Доминик Мезон

Заглавие: Пирът на зверовете

Преводач: Александра Желева

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: френски

Издание: първо

Издател: Милениум

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман (не е указано)

Националност: френска

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Габриела Кожухарова

Технически редактор: Николета Запрянова

Коректор: Мария Венедикова

ISBN: 978-954-515-404-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2746

История

  1. — Добавяне

Библиоман