Виртуозно изпълнение на неподражаем майстор на жанра!

 

Кой е способен на подобно зверско убийство?

Обвиняемият е невинен — до доказване на противното!

Станете 13-я съдебен заседател в „Голо правосъдие“.

 

Шеметната кариера на Уолъс Барет, започнала във футболния отбор в колежа, продължава в кметския кабинет на град Тълса. Но когато съпругата му и двете му дъщери са намерени зверски убити, никой и за миг не се усъмнява във вината на Барет.

Минути след престъплението той е видян да изхвръква облян в кръв от къщата.

При подобни улики Уолъс Барет ще има нужда от първокласен адвокат. Ето защо той наема Бен Кинкейд, който неведнъж е спасявал изгубени каузи. Този път обаче дори Кинкейд ще има нужда от чудо. Чудо, което може да се случи, само ако склони Уолъс Барет да даде показания…

 

Уилям Бърнхарт — адвокат по професия и писател по призвание — отново превзе литературната сцена с най-напрегнатия, най-увлекателен и най-непредсказуем роман в своята кариера.

Дебютът на Бърнхарт като писател е с „Първично правосъдие“. Следващите му четири романа затвърждават успеха на първата му творба, а с един от тях печели литературната награда на щата Оклахома. Най-престижните американски списания обявяват автора за „американски еквивалент на П. Г. Удхаус и Джон Мортимър“. По време на адвокатската си практика, от която се отказва, за да продължи победния си ход на писателското поприще, Бърнхарт е удостоен с няколко награди за служба в полза на обществото, а през 1993 г. името му се нарежда сред 25-те най-изявени млади адвокати на САЩ.


Издание:

Автор: Уилям Бърнхарт

Заглавие: Голо правосъдие

Преводач: Васил Дудеков-Кършев

Година на превод: 2000

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Издателска къща „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2000

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: Политрафюг — Хасково

Редактор: Владо Гочев

Коректор: Ева Егинлиян

ISBN: 954-459-737-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/17780