„Трудно е да си представим по-добра историческа новела за Барда от тази…“

Library Journal

 

„Тайният живот на Шекспир“ повдига завесата, за да ни представи какъв наистина е бил Шекспир, преди един привидно обикновен човек да стане легенда. Постепенно творецът, за чийто личен живот не знаем почти нищо, се превръща в жив, дишащ, истински. Взаимоотношенията на Шекспир — с трудния му баща, съпругата му Ан, децата му и приятелите му от театъра са напълно убедителни. В ръцете на утвърдения исторически новелист Джъд Морган всичко това се превръща в един брилянтно истински разказ за незабравимо душевно богатство, топлота и непосредственост.

 

„Изобретателна, поглъщаща и напълно правдоподобна история… Морган дори следва Шекспировото лирично темпо и фразеология в тази биография, оживена като една от неговите комедии и човешка като неговите драми. Истинска наслада за четене.“

RT Book Reviews

 

Джъд Морган е един от псевдонимите на Тим Уилсън. Той е роден и отрасъл в Питърбъроу — древен град в Източна Англия, в блатистата област Фенс. Следва в университета Ийст Англия в Норич, където се дипломира като магистър по изкуствата. Там изучава и творческо писане при Малкълм Бредбъри и Анджела Картър. Автор е на романи — психологически съспенс и фентъзи, но най-известен е с историческите си романи. Литературната критика го определя като брилянтен писател. На българския читател е познат от романа „Вкусът на тъгата“, посветен на живота на сестрите Бронте.

Съдържание

Тайният живот на Шекспир 4,3

The Secret Life of William Shakespeare,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Джъд Морган

Заглавие: Тайният живот на Шекспир

Преводач: Мария Михайлова

Година на превод: 2016

Език, от който е преведено: английски

Издание: Първо издание

Издател: ИК „Унискорп“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2016

Тип: роман

Националност: английска

Редактор: Нина Джумалийска

Художник: Мила Янева

Коректор: Димитър Матеев

ISBN: 978-954-330-433-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15190

История

  1. — Добавяне

Библиоман