Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Лабиринтът (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Maze Runner, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,2 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
Еми (2020)
Корекция и форматиране
Epsilon (2022)

Издание:

Автор: Джеймс Дашнър

Заглавие: Невъзможно бягство

Преводач: Юлиян Стойнов

Година на превод: 2013

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Година на издаване: 2014

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Редактор: Мария Василева

ISBN: 978-954-655-462-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/745

История

  1. — Добавяне

Епилог

Меморандум на ЗЛО, дата 232.1.27, време 22:45

За: моите колеги

От: Ейва Пейдж, председател

Относно: Разсъждения за Лабиринтните изпитания, група А

Доколкото си спомням, всички се съгласихме, че изпитанията бяха успешни. Двайсет оцелели, всичките напълно подготвени за планираните опити. Реакциите на променливите бяха задоволителни и дори окуражителни. Убийството на момчето и „спасяването“ — много полезен финал. Трябваше да подложим на шок психиката им, за да наблюдаваме какви ще са техните реакции. Честно казано, изумена съм, че в края на краищата въпреки всичко успяхме да съберем толкова голяма група от хлапета, които не се отказват.

Странно, но за мен най-голямата трудност бе да ги наблюдавам безстрастно. Ала сега не е време за колебания и съжаления. Трябва да продължаваме напред, за доброто на нашите сънародници.

Имам свои съображения по въпроса кой трябва да бъде избран за водач на групата, но ще ги запазя за себе си, за да не повлияя на вашите решения. Все пак за мен изборът е очевиден.

Всички си даваме сметка какъв е залогът. Лично аз съм окуражена. Спомнете си какво бе написало момичето на ръката си, преди да изгуби паметта си. Онова, към което бе решила да се придържа докрай. ЗЛО е добро.

Субектите постепенно ще си припомнят и ще разберат причините за трудностите, на които сме ги подлагали и предстои да ги подложим. Мисията на ЗЛО е да служи и да опазва човечеството, независимо от цената. Ние наистина сме, „добри“.

Моля, опишете ми своите реакции. На субектите ще се предостави една нощ за почивка, след което преминаваме към изпълнение на Фаза 2. Засега все още можем да изпитваме надежда.

Резултатите от изпитанията на група Б надхвърлиха всякакви очаквания. Необходимо ми е известно време за обработка на информацията, но мисля, че до сутринта ще сме готови.

Така че, до утре.

Край