Тъмната история на света!

Кървавото евангелие ще ви разтърси с разкритията си за тайната история на света. Защо католическите свещеници носят кръст на гърдите си? Защо дават обет за целомъдрие? Защо монасите крият лицата си под качулки? И защо Римокатолическата църква твърди, че освещаването на виното по време на литургия го превръща в кръвта на самия Христос? Отговорите на всички тези въпроси са свързани с тайна секта във Ватикана, за която се носят само слухове, но чието съществуване е било изложено на показ пред всички от самия Рембранд — таен орден, известен просто като сангвинисти.

И едно предупреждение: някои книги никога не трябва да бъдат намирани и отваряни!

 

 

Тази книга е художествена измислица. Имената, героите, местата и събитията са продукт на въображението на авторите или се използват фиктивно и не бива да се възприемат като действителни. Всяка прилика с реални събития, места, организации или хора, живи или мъртви, е чиста случайност.

Земетресение в Масада, Израел, убива стотици и разкрива гробница, изсечена в сърцето на планината. Трима изследователи, военният криминолог сержант Джордан Стоун, отец Рун Корза от Ватикана и блестящата като учен, но лишена от житейски илюзии археоложка д-р Ерин Грейнджър, са изпратени да изследват зловещата находка — подземно светилище, в което има разпънато мумифицирано тяло на малко момиче.

Безмилостна атака срещу обекта ги принуждава да побегнат и да се впуснат в надпревара за онова, което някога е било пазено в саркофага в гробницата — книга, за която се говори, че е написана от ръката на самия Христос, и която пази тайните на Неговата божественост. Но врагът, който ги преследва, е необичаен — сила на древно зло, водено от невъобразимо амбициозен и коварен лидер.

Ерин и двамата й спътници преминават през рушащи се гробници и великолепни църкви, за да се изправят срещу неприятел, съществуващ от хиляди години, още по времето, когато мерзки зверове са ловували в тъмнината на света до момента, когато Христос е направил чудодейното си предложение за спасяване на прокълнатите за вечни времена.

Съдържание

Кървавото евангелие 4,8

The Blood Gospel,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Джеймс Ролинс; Ребека Кантрел

Заглавие: Кървавото евангелие

Преводач: Венцислав Божилов

Година на превод: 2012

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Излязла от печат: 18.02.2013

Редактор: Мария Василева

ISBN: 978-954-655-376-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1858

История

  1. — Добавяне

Библиоман