„И в седмия ден си почина…“

Битие 2:2

Клиентът

За Дани Крей, частен детектив и художник, предложението е прекалено хубаво, за да е истина. Един богат загадъчен адвокат го наема за „ограничаване на щетите“. Неговият клиент, анонимен милиардер, е обект на клеветническа кампания в италианската преса, която заплашва да съсипе репутацията му. Адвокатът иска Дани да открие кой стои зад нея — и е готов да му плати щедро.

Погребан жив

Единствената улика на Дани го отвежда в къщата на неотдавна починал професор по религиознание, който толкова се е ужасил от нещо, че се е погребал жив в мазето на уединената си къща.

Адвокатът се кълне, че ако Дани се добере до документите на професора, заговорът срещу неговия клиент ще бъде разкрит. Това изглежда лесна задача, а и Дани има нужда от парите. Но колкото повече напредва разследването, толкова по-ясно става, че нищо не е такова, каквото изглежда. От него крият нещо. Нещо тъмно, бързо и зловещо, което се приближава зад гърба му.

От могъщия Вашингтон до великолепния Рим, от загадките на Истанбул до драмата в Силиконовата долина, „Осмият ден“ е трилър със светкавично действие и безпощадно напрежение.

Съдържание

Осмият ден 4,8

The Eighth Day,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Джон Кейс

Заглавие: Осмият ден

Преводач: Крум Бъчваров

Година на превод: 2003

Език, от който е преведено: английски (не е указан)

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2003

Тип: роман

Националност: Американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Редактор: Радка Бояджиева

ISBN: 954-585-464-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1255

История

  1. — Добавяне

Библиоман