„Новите приключения на далматинците“ е продължение на романа „101 далматинци“.

Една сутрин Понго и Мисис откриват, че всички живи същества в Англия са изпаднали в мистериозен сън. Будни са само кучетата, с които се случват необясними неща: предават мислите си от разстояние, отварят врати с поглед, дори летят. Някаква тайнствена сила иска да промени живота на Земята. Понго решава да разбере причината за тези мистериозни събития…

 

 

Доуди Смит е родена през 1896 г. в Англия. Учи актьорско майсторство в Лондон. Става известна като автор на пиеси и романи за живота на висшето общество. През 1956 г. публикува първата си книга за деца — „101 далматинци“. Историята за симпатичните кучета става популярна в целия свят и Доуди Смит написва още един роман със същите герои — „Новите приключения на далматинците“ (1967). Тази книга се издава за първи път на български език.

Съдържание

Новите приключения на далматинците 4,5

The Starlight Barking,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip

За книгата и автора

Доуди Смит е написала шест романа и единадесет пиеси за възрастни и три книги за деца. И в трите насоки постига голям успех, но световната си слава дължи най-вече на романа „Сто и един далматинци“. Той е публикуван през 1956 г., когато авторката е вече шестдесетгодишна.

Доуди Смит е родена в Англия през 1896 година. Прекарва забавно детство в Манчестър, в голяма фамилия с много чичовци и лели.

Учи в родния си град и Лондон, където изкарва една година в Кралската академия за актьорско майсторство (1914 — 1915). Става актриса за второстепенни роли и след няколко години се отказва от театралната кариера. През 1922 г. постъпва на работа в магазин за мебели, където написва първата си пиеса „Есенен минзухар“ (1931). Успехът й е сензационен. Следва нов успех с пиесата „Милият октопод“ (1938). Доуди Смит се превръща в най-известната жена драматург на своето поколение.

След началото на Втората световна война Доуди Смит се преселва в Калифорния със симпатичния си и всеотдаен съпруг. Намира си доходна работа в киното. В САЩ публикува роман, посветен на „висшето общество“ — „Превземам замъка“ (1948), който става бестселър.

След като се завръща в Англия, Доуди Смит написва първия роман за деца. За главни герои избира кучета от любимата си порода. Книгата „Сто и един далматинци“ (1956) намира читатели в целия свят.

Изключителният рисуван филм на Уолт Дисни (1961) превръща далматинците в истински кинозвезди.

През 1967 г. Доуди Смит публикува продължение на детския си роман — „Новите приключения на далматинците“. В него героите отново са познатите ни кучета, които този път попадат в една наистина фантастична ситуация.

Успехът на симпатичните петнисти кученца не намалява с времето. През 1996 г. филмовата компания „Дисни“ направи отново, този път игрален филм, по книгата на Доуди Смит.

Романът „Новите приключения на далматинците“ излиза за първи път на български език.


Информация

Издание:

Доуди Смит. Новите приключения на далматинците

ИК „Пан ’96“

История

  1. — Добавяне

Библиоман