Бил Браудър
Заповед за арест (Как станах враг номер едно на Путин)

Документалният трилър „Заповед за арест: Как станах враг номер едно на Путин“ проследява изключителната история на американския бизнесмен Бил Браудър. След дълги години на успешен бизнес в Русия един ден всичко се обръща наопаки. Браудър и неговият адвокат Сергей Магнитски разкриват изумителна финансова измама, в която са замесени висши правителствени служители. Оттам нататък започва кошмарът. Държавната машина се стоварва върху тях с цялата си мощ. В изкупителна жертва се превръща Магнитски, който не се пречупва под натиска на властите да натопи Браудър за огромния скандал. След скалъпено обвинение той е арестуван и подложен на изтезания, довели в крайна сметка до смъртта му. Търсейки справедливост, Браудър и неговият екип започват битката на живота си, за да може виновните да получат възмездие.

 

Месеци наред книгата е бестселър номер едно в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Смъртта на Магнитски намира широк отзвук по света, като в отговор на това престъпление, Сенатът на САЩ приема т.нар. „Закон Магнитски“, който налага визови и финансови санкции срещу лицата, свързани с ареста, мъченията и смъртта на адвоката.

„Напомня класически трилър — героят е обикновен човек, сам, изложен на опасност в чужд, враждебен град… но всичко е истина.“

Лий Чайлд

Бил Браудър управлява хеджфонда „Хермитидж Кепитъл“. Дълги години е сред най-големите инвеститори в Русия. Преди това е заемал ръководна позиция в инвестиционната банка „Соломон брадърс“. Притежава магистърска степен по бизнес администрация от Станфордския университет.

Съдържание

Заповед за арест 4,7

Red Notice. Haw I become Putin’s No. 1 enemy,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip

За автора

Бил Браудър, основател и изпълнителен директор на „Хермитидж Кепитъл Мениджмънт“, е най-големият чужд инвеститор в Русия до 2005 година, когато му бе отказан достъп в страната. От 2009 година той води глобална кампания за разобличаване на корупцията и нарушенията на човешките права в Русия. В резултат на това през 2012 година в САЩ бе приет „Законът Магнитски“, който налага визови ограничения и замразяване на активите на официални лица и служители, замесени в смъртта на адвоката Сергей Магнитски. Сега Браудър работи за приемането на подобен закон в целия Европейски съюз.


Информация

Издание:

Автор: Бил Браудър

Заглавие: Заповед за арест

Преводач: Павел Талев

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Слънце

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман (не е указано)

Националност: английска

Печатница: Инвестпрес АД

Излязла от печат: 27.04.2017 г.

Редактор: Петя Иванова

Рецензент: Огняна Иванова; Иван Атанасов

Художник: Кремена Петрова

Коректор: Снежана Бошнакова

ISBN: 978-954-742-234-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/17141

История

  1. — Добавяне

Библиоман