Юси Адлер–Улсен
Писмо в бутилка от П.

(Третият случай на комисар Карл Мьорк)

Едно отдавна забравено писмо крие смразяваща тайна…

В отдалечено кътче на Шотландия, в полицейското управление на Уик, една бутилка стои на перваза от много, много време. Бутилката съдържа почти напълно избледняла бележка. Две неща се знаят със сигурност — бележката започва с думата „помощ“ на датски, и е изписана с кръв.

Тайнствената бутилка продължава своя път до бюрото на Карл Мьорк от Специален отдел „Q“ — създаден, за да разнищва стари, неразкрити случаи — и отключва поредица от ужасяващи събития… Карл и неговият асистент Асад се оказват въвлечени в разследване, което ще ги сблъска с религиозните секти и строго пазените им тайни, с изчезнали братя и сестри, чиито семейства така и не са ги обявили за издирване.

 

 

Датчанинът Юси Адлер-Улсен е обявен от лондонския „Таймс“ за следващото явление в скандинавското крими. Книгите му са преведени на над 40 езика и с тях Адлер-Улсен е получил вече 15 награди. „Писмо в бутилка от П.“ е удостоена с престижния „Стъклен ключ“ и наградата „Бари“ за най-добър криминален роман на годината, издаден в САЩ.


Издание:

Автор: Юси Адлер-Улсен

Заглавие: Писмо в бутилка от П.

Преводач: Ева Кънева

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: датски

Издание: първо

Издател: ИК „Емас“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: датска

Излязла от печат: 05.08.2015

Редактор: Цвета Германова

Художник: Борис Драголов

Коректор: Василка Ванчева

ISBN: 978-954-357-305-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1422