След открития сблъсък с митичния терорист Пантерата, Джон Кори напуска Федералната антитерористична спецчаст и се връща в Ню Йорк, където започва работа в Групата за наблюдение на дипломати. Макар че задачата му да следи руски дипломати в мисията на ООН се смята за „тих край на кариерата“, Кори е повече от щастлив, че е далеч от началниците във ФБР и от работата в офис.

Но Джон Кори осъзнава нещо, което не минава през ума на американските власти — съвсем реална заплаха от страна на надигащата се отново Русия.

Василий Петров, полковник от руската Служба за външно разузнаване, представящ се за дипломат в руската мисия на ООН, мистериозно изчезва от парти на руски олигарх в Саутхамптън и задачата на Кори е да го открие.

Какво са намислили руснаците и защо? Съществува ли вероятност за ядрена заплаха, за така наречения Сияен ангел? Ще успее ли Кори да намери Петров и да сложи край на плановете му, преди да е станало късно? Или най-сетне ще бъде надхитрен и изпреварен, а Америка ще стане жертва на осакатяващ удар, какъвто не е понасяла никога досега?

 

 

Проницателен и смразяващ, романът на Демил ни отвежда в сърцето на новата Студена война със заговор, на чиито прицел е Манхатън.

А часовникът отброява времето…

Съдържание

Сияен ангел 4,9

Radiant Angel,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Нелсън Демил

Заглавие: Сияен ангел

Преводач: Венцислав Божилов

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Излязла от печат: 05.10.2015

Редактор: Венцислав Божилов

ISBN: 978-954-655-622-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1084

История

  1. — Добавяне

Библиоман